На 27.04.2018 година Креативците од КЦК беа гости во Канал 5 телевизија во утринска програма „Здраво Македонијо„. Таму со гледачите тие го споделија своето задовоство од начинот на кој ги изучуваат природните науки , кој е исклучително забавен и интересен. Тие демонстрираа, експериментираа, а најмногу од с’е уживаа. Уживајте и вие.